V minulosti hudobný život na Slovensku bol charakteristický tým, že vo veľkej miere bola podporovaná ľudová, populárna hudba a džez, no akosi sa zabúdalo na komornú hudbu, hoci práve takéto spoločné muzicírovanie tvorí základ hudobného umenia.

Práve z toho dôvodu sa organizátori pred mnohými rokmi rozhodli zorganizovať prvý ročník kurzov. Tento rok sa v Komárne pripravuje už 27. ročník veľmi populárnych Majstrovských kurzov pre študentov základných umeleckých škôl, konzervatórií, vysokých škôl múzických umení, mladých členov komorných orchestrov a sólistov formou desaťdenného workshopu. Majstrovské kurzy sa každoročne vyvrcholia dvoma spoločnými koncertmi pre širokú verejnosť. Organizátori aj v tomto roku srdečne očakávajú milovníkov klasickej hudby na záverečné koncerty kurzov, 2. a 3. augusta 2024 do koncertnej sály Dôstojníckeho pavilónu.

Na kurzoch vyučujú významní a uznávaní umelci, pedagógovia klasickej hudby, komornej hry. Majstrovské kurzy sa zameriavajú na širokú škálu hudobných nástrojov. Umelecký vedúci a zakladateľ kurzov František Török, držiteľ Ceny Harmónia, pedagóg komornej hudby a hry na husliach Konzervatória v Bratislave, člen svetoznámeho Moyzesovho kvarteta.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *