Komárom városa az idén már több mint 75 ezer eurót költött a közutak kátyúzására. A folyamatos karbantartási munkálatok részeként július végén egy újabb szakasza indult el a kátyúzásnak. Összesen 36 utcában javítják majd az utakat, a további felületeken pedig darált aszfalttal rakják rendbe a problémás szakaszokat.

Az utak javítása városunkban több szakaszban valósult meg. A legutóbbi, júliusban elindított kátyúzási csomag 36 utcát érint és a 20 ezer eurót meghaladó beruházásnak köszönhetően több mint 300 négyzetméter problémás útfelületetet javítanak meg. A további útszakaszok karbantartására jó minőségű darált aszfaltot használnak, amellyel 122 négyzetméternyi útfelület javítása valósítható meg.

A város önkormányzata idén márciusban 11 560 eurót, júniusban pedig 41 745 eurót fordított az utak javítására. Ezt követi most egy újabb 22 ezer eurós csomag, így az útjavításokra forditott összeg ezzel az idén eléri a 75 ezer eurót.

Komárom város 153,3 kilométer útszakaszról, 122,7 kilométer járdáról és 6,8 kilométer kerékpárútról gondoskodik. A korábbi években két nagy beruházási tétel keretében, több mint 35 utca teljesen felújítása valósulhatott meg, de még mindig akadnak rossz állapotban lévő utcák és útszakaszok. Az önkormányzat ezért egy újabb útfelújítási projekt előkészületein dolgozik, melynek köszönhetően további utcákban valósulhat meg a teljes útfelújítás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük