Várlátogatással egybekötött zenés-fáklyás koncertet tartott a Comorra Kamarazenekar. A rendhagyó esemény résztvevői először a komáromi erődrendszer történetét ismerheték meg, majd ezt követően egy hangulatos, egyedi koncerten vehettek részt az Öregvár ódon falai közt kialakított alkalmi hangversenyteremben.

A kiváló, városunkbeli zenészek a középkori hangulatot megidéző kosztümökben adták elő a közismert zenekari műveket, köztük a városunk himnuszának számító Klapka indulót is. A közönség állótapssal jutalmazta az egyedi, hangulatos helyszínen megtartott koncertet. A közelmúltban újjáalakult Comorra Kamarazenekar vezetője és karnagya Süll Kinga, akit a zenekar működéséről és további tervekről kérdeztük.

– Ez egy nagyon különleges zenekar és mindig is az volt, mert a helyi zenészekre alapozik. Ez annyit jelent, hogy elsősorban azokból a zenészekből áll, akik komáromi zenepedagógusok és Észak-, hanem Dél-Komáromban is. Tehát ez mindig is a két város egy zenekara volt. Ezt a jellegét szeretnénk továbbra is megtartani, hogy elsősorban a helyi zenészekre építünk és nem csak azokra akik hivatásos zenészek, hanem azokat is várjuk szeretettel, akik esetleg már kinőtték a zeneiskolát, de nagyon ügyes zenészek és szeretnének csatlakozni a zenekarhoz – nyilatkozta a zenekarvezető-karnagy.

A Comorra Kamarazenekar célja, hogy Komáromot és környékét csodálatos zenei élményekkel ajándékozza meg. A következő évadtól, azaz ősztől kezdődően, szeretnék meghirdetni a Comorra bérletet, ezzel is népszerűsítve a zenekar munkásságát.

– A kamarazenekar az Egressy Béni Városi Művelődési Központ alá tartozik, ezért az intézmény elérhetőségein nyújtunk majd bővebb tájékoztatást. Nemrég viszont elindult a facebook oldalunk is, tehát ott is találhatnak majd sok érdekességet a komolyzene iránt érdeklődők – tette hozzá Süll Kinga.

A várbeli koncertet megelőző napokban Lakatos Róbert, az Egressy Béni Városi Művelődési Központ igazgatója támogatási szerződést írt alá a komáromi Európa Hotel képviselőjével, Iveta Pluhárral. Ennek értelmében a közismert szállodát működtető cégcsoport a Comorra Kamarazenekart rendszeres havi támogatásban részesíti.

– Az Európa Hotel a várossal való hosszú távú együttműködésének köszönhetően döntött úgy, hogy támogatja a Comorra Kamarazenekar működését és ezzel a komáromi kulturális életet. Mindnyájan, akik a Hotel Európában dolgozunk fontosnak tartjuk a zenekar sikeres működését – nyilatkozta Pluhár Iveta, a szálloda igazgatója.

– Úgy gondolom, hogy Komárom kivételes helyzetben van, hisz több évtizede működő kamarazenekarról van szó. Ha viszont körülnézünk Dél-Szlovákiában, vagy a egész országban, akkor nem sok város büszkélkedhet egy létező és működő komolyzenei kamarazenekarral. Épp ezért fontos, hogy minden lehetőséget kihasználva támogassuk a zenekart – mondta el Lakatos Róbert.

A kamarazenekar ősszel egy új koncerttel készül, az ezzel kapcsolatos információkért kövessék facebook oldalukat, vagy az Egressy Béni Városi Művelődési Központ oldalát.

Kalmár Csaba felvétele

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük