A Komáromi Napok keretében rendezték meg a középiskolások erőöttusa versenyét. A viadal szervezőjeként az Építők Utcai Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola jeleskedett. Az versenybe nyolc komáromi, ógyallai és gútai középiskola nevezett be, ezekből az intézményekből 11 lány és 38 fiú mérte össze erejét. A megmérettetés immár 12. alkalommal valósult meg. A szervezőket megörvendeztette a szép részvétel, ami azt is bizonyítja, hogy a középiskolások szívesen mérkőznek meg különféle erőnléti sportokban.

A középiskolások öt versenyszámban mérték össze erejüket. A néhány diák már a múltban is részt vett ezen a versenyen, mások először érkeztek, hogy maguk is megtapasztalják, mivel jár egy ilyenfajta megmérettetés, és mi mindenre képesek az ellenfeleik. Több teljesítmény is csodálatra méltó volt; egy felnőtt sportoló sem vallott volna velük szégyent. A zsűri minden versenyző szereplését figyelemmel kísérte annak érdekében, hogy mindenben megfeleljen az adott sportág szabályainak. A diáktársak végigszurkolták az eseményt, és hangos tapssal jutalmazták a versenyzők szereplését.

A középiskolások erőöttusáján – természetesen – győzelmek születtek. Ám elismerést érdemel minden sportoló, aki elkötelezetten edz, és ezzel sokat tesz az egészségéért és erőnlétéért. Évről-évre egyre több középiskolás vesz részt ezen a megmérettetésen; a szervezők nagy örömére lányok is vannak köztük. Olyanok is, akik fiúkat utasítanak a hátuk mögé. Hisszük, hogy ezt a sportágat egyre több fiatal műveli majd. Az erőöttusa ötórás teljesítmény-maratonja jövőre sem marad el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük