Újabb akadémiai évet tudhat maga mögött a városunkban működő Selye János Egyetem. Az intézmény diplomaosztó ünnepségei keretében idén is több mint 300 hallgató szerzett oklevelet.


A most záruló akadémiai évben az egyetem hallgatói már jelenléti formában tanulhattak, újra megvalósulhattak az intézmény hagyományos rendezvényei, sőt számos rendhagyó esemény is történt.


– Az egyik legfontosabb folyamat, ami lezárult ebben az akadémiai évben, a minőségbiztosítási rendszerünk bevezetése és értékelése volt. A törvényes előírásoknak megfelelően 2022. december 31-ig leadtuk jelentésünket a Szlovák Akkreditációs Ügynökségnek. Ennek alapján az ügynökség megkezdte azt a folyamatot, amely a minőségbiztosítási rendszerünk értékelésével jár – nyilatkozta Dr. habil. PaedDr. Juhász György, PhD., a Selye János Egyetem rektora.


Az akkreditációs ügynökség munkacsoportja 2023 áprilisában látogatott el az egyetemre és több mint három napig vizsgálták az egyes tanulmányi programok megvalósítását, az oktatási és kutatási tevékenységet. A vizsgálat eredménye augusztus végére várható.


– Bízom benne, hogy jól fogunk végezni, ami azt jelenti, hogy a közeljövőben és a távolabbi jövőben is biztosítottak lesznek azok a tanulmányi programok, amik jelenleg is megvalósulnak az egyetemen, és lehetőség nyílik majd újabb tanulmányi programok megnyitására is azon a szakokon belül, amelyeket leakkreditáltunk – mondta bizakodva Juhász György rektor.


Természetesen ezen kívül több más esemény is volt az egyetem elmúlt akadémiai évében. Így például megtörtént a tudományos kimenetek ún. periodikus értékelése, ahol szintén jól végzett a felsőoktatási intézmény, valamint számos látogatót is fogadhattak, többek közt az amerikai és magyar nagykövet is. Az egyetem életének fontos esemény volt, hogy az elsőként, külhonban szervezett Országos Diákköri Tudományos Konferencia gazdaságtudományi szekciójának adhattak otthont, amely több mint ezer embert vonzott városunkba.

pad

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük