Eseménydúsak voltak az elmúlt napok a Selye János Gimnáziumban. Az oktatási intézmény ballagási ünepségén a öt végzős osztály közel 120 diákja vett búcsút a középiskolás évektől, a tanáraiktól és a barátoktól. Ez alkalomból már hagyományosan a legjobb teljesítményt nyújtó diákok elismerésben részesülnek, akik a hazai és nemzetközi szakmai- és sportversenyeken öregbítették a neves intézmény jó hírnevét. Ezt követően a ballagó diákok a Klapka térre vonultak, ahol Keszegh Béla polgármester köszöntötte, illetve búcsúztatta a végzősöket, hiszen többen nemcsak iskolájuktól, hanem a várostól is elköszöntek.

Hétfőn a tavaly meghirdetett Selye 100 pályázat ünnepélyés kiértékelését tartották meg. A megnyitón Andruskó Imre üdvözölte a jelenlévőket és megköszönte a megye, a város és a Duna Menti Múzeum támogatását. Továbbá kiemelte – a pályázat alkalmából készült egy informatív panelkiállítást Selye János munkásságáról, családi hatteréről és egyéb érdekességekről, amelyet megtekinthetnek a diákok.

A Selye János Gimnázium rendezvénysorozata a Dobré slovo – Jó Szó szlovák nyelvű szavalóversennyel zárult. Ján Kostra Jó Szó című versének kétnyelvű felolvasása után Csémy Marianna, a gimnázium pedagógusa és a verseny szervezője köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta, az irodalom valójában egy híd, mely összeköt bennünket, magyarokat és szlovákokat. Az eseményt jelenlétével megtisztelő Keszegh Béla polgármester elmondta: a város büszke kétnyelvűségére, így természetes, hogy támogatja a szlovák nyelv oktatását. Andruskó Imre, a vendéglátó intézmény igazgatója is üdvözölte a jelenlévőket a tanári kar és a diákság nevében és sok sikert kívánt a versenyzőknek. Elhangzott, hogy a többségi nemzet nyelvének elsajátítása irodalmi szinten gazdagítja és segíti a kapcsolatok kiépítését, és ezt a célt szolgálja ez a szavalóverseny is. A megnyitót a verseny történetét bemutató prezentáció és kulturális műsor tette színesebbé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük