A tankönyvet az Erasmus+ (KA210-ADU) „WOWIT – Women’s Opportunities at Workmarket by Inclusive Techniques” projekt keretén belül  állította össze a Futureg Polgári Társulás nemzetközi partnereik: a szlovén Društvo Novus és a cseh Rovnovážka segítségével.

A tankönyv különböző technikák és eszközök gyűjteményét képviseli, amelyek segítségével az olvasók készségeiket és kompetenciáikat erősíthetik meg, fejleszthetik és ezáltal a munkaerőpiacon is sikeres eredményeket érhetnek el.

Az egyes technikák és eszközök nemcsak a trénerek által voltak alkalmazva a saját szervezetükön belül, hanem  a WOWIT „Trénerek képzése” workshopján voltak megvitatva és tesztelve.

A tankönyv angol nyelven elérhető és letölthető ezen az oldalon.

A tankönyv több különböző területet fed le, különböző kérdésköröket megcélozva: Kommunikációs technikák, ezt követik a közvetítői és facilitációs készségek, valamint a gazdasági jogalkotás és a humán erőforrással kapcsolatos kérdések.

A tankönyvben található összes kurzus és technika egy átfogó témát érint: a HR-problémák sokféleségét, amelyekkel a nők szembesülhetnek a munkaerőpiacon, vagy ha vállalkozni szeretnének. A bemutatott módszerek nemcsak az oktatók és a nők számára értékesek és hasznosak, hanem olyan munkaadók számára is hasznosíthatók, akik készségeiket, valamint (potenciális) munkavállalóik képességeit szeretnék fejleszteni.

A WOWIT-csapat, a szlovákiai Futureg, a szlovén Društvo Novus és a cseh Rovnovážka több rendezvényen is együttműködtek, és olyan dokumentumokon dolgoztak, amelyek célja, hogy ne csak a résztvevők és a csapattagok, hanem más szervezetek számára is inspirációt adjanak, regionális és nemzetközi szinten.

A WOWIT projekt célja a nők esélyegyenlőségének megismertetése és oktatása olyan rendezvények szervezésével, amelyek népszerűsítik az ötletet, és összehozzák a közösséget, bevonva minden korosztályú nőt, anyát és szakértőket.

A projekt az Európai Únió támogatásával jött létre – 2021-1-SK01-KA210-ADU-000034089

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük