A Magyar népmese napja Komáromban a Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület szervezésében 2023. szeptember 29-én, pénteken lesz 16.00 órakor.

Egyesületünk idén is megszólítja a város iskoláit, óvodáit, hogy közös, egyazon időpontban zajló meséléssel bizonyítsák, hogy nagy „mesemondónk”, Jókai Mór városában él a magyar népmese.

Kérjük, hogy a város magyar tannyelvű óvodáiban 2023. szeptember 29-én a délutáni pihenő előtt, egyazon időpontban a gyerekeknek olvassák fel Benedek Elek egyik tetszőlegesen kiválasztott meséjét. Kérjük továbbá, hogy a város magyar tannyelvű iskoláiban 2023. szeptember 29-én olvassák fel a diákoknak az iskola hangosbemondóján keresztül vagy más formában olvassák el közösen Benedek Elek egyik tetszőlegesen kiválasztott meséjét.

Szeretnénk, ha az óvodák, iskolák vezetői és elhivatott munkatársai csatlakoznának felhívásunkhoz, hiszen az egyszerre mesélés élménye egyben összetartozásunkat is jelképezné. A népmese városi ünnepe délután 16.00 órakor a Kossuth téren folytatódik, ahová szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, gyereket, felnőttet egyaránt. A műsorban a Marianum Egyházi Iskolaközpont Óperencia Bábegyüttesének előadásában láthatjuk A róka útra kel című bábjátékot.

Készülünk egy kiállítással is. Bemutatjuk a tavaly készült legsikeresebb rajzokat és természetesen idén is várjuk, hogy rajzot hozzanak az iskolások, óvodások. A rajzok készítői közül a műsor keretén belül kisorsolunk 10 iskolást, akik könyvjutalomban részesülnek és 10 óvodást, akik mesekönyvet kapnak. Természetesen minden óvodás, iskolás, minden komáromi gyerek, aki eljön, meglepetést, ajándékot kap.

Rossz idő, eső esetén a Csemadok székházba – Kossuth tér 3. – várjuk az érdeklődőket. 2023. szeptember 29-én újra mesélni fogunk a Kossuth téren. Várunk benneteket. Aki nem hiszi, járjon utána!

Dr. Keszegh Margit, a Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület elnöke

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük