Az ősz folyamán fát kapnak ajándékba a komáromi lakosok, amennyiben a jövőben gondoskodni fognak róla. Díszfát és gyümölcsfát is lehet kérni. A gyümölcsfa akár a saját kertbe is kerülhet, de egy egyszerű szabályt be kell tartani.

Támogatók bevonásával indul a város őszi civil faültető kezdeményezése, amiben fontos szerepet vállal a városi KN Smart vállalat. Az érdeklődők fákat kérhetnek, amelyeket kiültethetnek akár köz- akár magánterületre. A kérvényezőknek annyit kell vállalniuk, hogy a jövőben gondoskodnak a fákról, ami elsősorban az öntözést jelenti a száraz időjárás idején.

Kérvényezhető dísz-és gyümölcsfa is meghatározott mennyiségben. A gyümölcsfák esetén jelezhető, milyen gyümölcsöt részesítenek előnyben, amely a saját kert termését is bővítheti a jövőben. A gyümölcsfáknál még egy fontos szabály van, aminek meg kell felelni. Mikor termőre fordul a fa, minden évben meg kell kínálni a termésből a szomszédokat.

A fákat akár magánterületre is lehet ültetni (amennyiben a tulajdonos a kérvényező), de közterület esetén csakis a városi hivatal által jóváhagyott helyekre, hogy ne veszélyeztessék a közlekedést vagy a közműhálózatokat.

A fák bárhol lesznek, javítják az életkörnyezetünket, a levegő minőségét és a hangulatunkat – véli az önkormányzat, amely jelenleg 15 ezer fáról és 13 és fél ezer cserjéről gondoskodik manapság a városunk területén. Folyamatosan zajlik újabb fák kiültetése és szükség esetén a régiek pótlása. A városnak az idei évtől saját faiskolája is van.

A faültetési akciót Komárom városgazda cége, a KN Smart csapata koordinálja. Jelentkezni lehet az alábbi elérhetőségen szeptember 24-ig. Kérjük feltüntetni: Kérvényező neve/A kiültetés helye (pontos cím, közterület vagy magánterület)/Fák típusa (díszfa vagy gyümölcsfa, összesen max 3)/A kérvényező elérhetősége (email, mobil). Kérvényeiket kérjük eljuttatni a adoptujsistrom@komarno.skemail címre, vagy jelezni a 0917 596 897 mobil számon. Kérdés esetén ugyanezeket az elérhetőségek állnak rendelkezésre.

A fákat október elején (a szabadgyökerű fák ültetésének időszakában) lehet majd átvenni, amiről értesítést kapnak. Fogjunk össze egy zöld Komáromért! Fogadj örökbe egy fát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük