A 71. évadját a teátrum a Tükrök évadjaként hirdette meg. Amikor az ember lezár egy fejezetet, a továbblépés előtt végig gondolja, hol tart az adott pillanatban, mit hagy maga mögött. A tükörbe néz. Ezért lett a Komáromi Jókai Színház 2023/2024-es évada „A tükrök évada”. Valamilyen módon minden előadás kapcsolódik ehhez a központi gondolathoz.

– Tükröt állítunk magunk elé is, hogy hol tartunk művészileg és emberileg. A színháznak öt bemutatója lesz, három nagyprodukcióval is készülünk: a Koldusopera, a Mefisztó és az Úri muri – két előadás ebből élő zenével. És tettre készen várjuk ezt az ígéretes, és remélem, hogy nagysikerű évadot – nyilatkozta Gál Tamás színiigazgató.

A három nagyprodukció mellett Daniel Majling kortárs szlovák szerző Föltámadás című darabját, Lászár Ervin-Tasnádi Iván Hapcikirály című meséjét, vendégelőadásként pedig a Veszprémi Petőfi Színház és a Csavar Színház Mark St. Germain: Táncórák című produkcióját kínálja a komáromi teátrum.

Az évadnyitó másnapján már el is kezdődtek a Koldusopera olvasópróbái. Az előadás rendezője Sebestyén Aba, díszlettervező Sós Beáta, a jelmeztervező Hatházi Rebeka, koreográfusként Macaveiu Blanka dolgozik a produkcióban.

Bicska Maxi szerepében Orosz Ákos látható. Peachumot, a kolduskirályt Mokos Attila, Peachumnét Holocsy Krisztina, a lányukat, Pollyt Gál Sára egyetemi hallgató alakítja. Tigris Brownként Szabó Viktort, Lucy szerepében Bencsík Stefániát, Kocsma Jennyként Kiss Szilviát láthatjuk, a Narrátor Szebellai Dániel. A további szerepeket Matusek Attila, Olasz István, Béhr Márton, Bernáth Tamás, Köleséri Sándor, Fabó Tibor, Skronka Tibor, Nagy László, Molnár Xénia és Holocsy Katalin játssza.

A Komáromi Jókai Színház élő zenei kísérettel tűzi műsorára a Koldusoperát. Zenei vezető Lakatos Róbert, karmester Ladislav Fančovič, korrepetitor Pálinkás Andrássy Zsuzsanna. A szövegkönyv Blum Tamás fordítása alapján készült. Az előadás dramaturgja Kelemen Roland. Az előadás bemutatója október 6.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük