A művészeti csoportok is várják a jelentkezőket

Már hagyománnyá vált, hogy a nyár végén városunk két legjelentősebb kulturális intézménye, a Komáromi Jókai Szinház és az Egressy Béni Városi Művelődési központ közösen tartja évadnyitó rendezvényét.


Ez alkalommal a már megszokott színházi bérlethirdetés mellett a városi művelődési központ is egy újdonsággal lepte meg városunk kultúrát kedvelő közönségét. Az Egressy Jazz Club néven meghirdetett bérletes rendezvénysorozat hat koncertet, öt bor- és egy rum estet tartalmaz. A szeptember végén induló és április elejéig tartó koncerteken olyan neves előadók és zenekarok lépnek fel, mint a Frankie Látó Quartett, a Groovus, az Enyedi Sugárka Jazz Tett, a PaCoRa Trió, a Bossa Rosa és a Farkas Árpi Trió. Minden egyes koncerten, fokozva a kulturális élményeket egy-egy ismert régiónkbeli borász és borászat is bemutatja legkiválóbb nedűit, így például a Napvirág Borászat, a szentpéteri Hengerics Péter, a hetényi Molnár Péter, Bauer Ildikó fűri borászata, valamint a kürti Kasnyik Családi Pincészet. Egy alkalommal pedig rum különlegességeket kóstolhatnak majd a résztvevők. A koncertek helyszíne a Kiss Péntek József Kamaraterem, így a szervezők csak 50 vendéget tudnak alkalmanként fogadni. Épp ezért, aki érdeklődését felkeltette ez a lehetőség érdemes minél korábban bérletet váltani.


Az Egressy Kamara bérlet a színházat kedvelők figyelmébe ajánlott, hiszen a hét kamara jellegű előadáson olyan neves és ismert színészek és előadók lépnek fel, mint Bálint András, Jordán Tamás, Bereményi Géza, Mácsai Pál, Fullajtár Andrea, Földes Hobó László, a Csavar Színház, Rák Lakatos Viktória, Kövesdi Szabó Mária, Tóth Károly, Béhr Márton, Rancsó Dezső és Katona Eszter. A kamaraterem korlátozott befogadóképessége miatt itt is érdemes időben bérletet váltani. A két bérlettel kapcsolatosan bővebb információ kérhető a 0903 558 525-ös és a 0905 892 579-es telefonszámokon.


A városi művelődési központban több művészeti együttes is működik, akik szintén a szeptemberi hónapban kezdik el az új idényre való felkészülést.


Feszty Árpád Kamara Néptáncegyüttes a tagfelvétellel egybekötött első próbáját szeptember 4-én, hétfőn este hét órakor tartja a művelődési ház tükör termében. A további próbák időpontja minden hétfő és szerda este hét órai kezdettel.


A Cooltúrázók gyermek színjátszókör tagfelvétellel egybekötött első próbája szeptember 5-én, kedden lesz 15 órai kezdettel az intézmény színháztermében. A csoport vezetője Laboda Róbert és az évadban keddenként tartanak próbát.


A Balettissimo gyermek balett szakkör tagfelvétellel egybekötött első próbájára szeptember 5-én, kedden kerül sor, korcsoportok szerinti felosztásban. 15.30- tól az óvodások, 16.15- től az alsótagozatosok és 17.15-től a felsőtagozatos alapiskolás diákok részére. A próba helyszíne a Kiss Péntek József Kamaraterem.


Komárom Táncegyüttes tagfelvétellel egybekötött első próbájának időpontja szeptember 5., kedd, 18 óra a vmk színháztermében.


A Komárom Gyermek Néptáncegyüttes tagfelvétellel egybekötött első próbáját szeptember 6-án, szerdán 16 órakor tartja a Kiss Péntek József Kamarateremben. A későbbiekben hétfőnként és szerdánként próbálnak az egyes korcsoportok, a kis „komáromosok” 16 órakor a nagy „komáromosok” pedig 16.45-kor kezdik a próbát. Bővebb tájékoztatás a 0903 558 525-ös telefonszámon kérhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük