A KOMVaK vállalat egy újabb projektet készít elő, amelynek elsősorban az őrsújfalusi városrészben található vadasi telektulajdonosok örülhetnek majd. A KOMVaK vállalat ugyanis már elkészítette a vízhálózat és a csatornahálózat bővítésének projektjét az érintett területre.

– Vadas egy része már csatornázott és jelenleg dolgozunk a vissza nem térítendő támogatásra vonatkozó pályázaton, amelyre magyarországi partnereinkkel közösen pályázunk. Ez 750 ezer euró, és 8 százalékos a részvételünk, ami körülbelül 60 ezer euró. Ez a projekt elsősorban Komárom város talajvízvédelméről és a szennyvízelvezetésről szól, azaz a szeptikus tartályokból a talajba és a talajvízbe történő szivárgás megakadályozásáról. A tervek szerint 1530 méter szennyvízcsatornát és 1840 méter vízvezetéket építünk ki. A projektet szeptember 15-én nyújtjuk be jóváhagyásra. Év végéig várjuk a választ a magyar féltől, és ha minden a terveink szerint alakul, 2024 tavaszán elkezdhetjük a beruházást – nyilatkozta Ruman Patrik, a KOMVaK vállalat vezérigazgatója.

A vadasi víz- és csatornahálózat bővítésének projektjét szeptember 15-én nyújtják be a magyarországi Tatán az engedélyeztetési eljárásra, és a projektet az év végéig kell elbírálni. A vezérigazgató reményét fejezte ki, hogy eljutnak a tényleges megvalósításig, mert ez a projekt nagyon fontos a mintegy 500 vadasi lakos számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük