A szervezők tartalmas programmal várják
az érdeklődőket

Városunkban a Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület már tizenhetedik alkalommal várja ünnepi műsorral az érdeklődőket a Szent István-napi ünnepi megemlékezésre 2023. augusztus 20-án, vasárnap 17 órakor Komáromban, Szent István lovas szobránál.


A neves ünnepi szónok mellett a martosi Mérges banda koncertje színesíti a műsort Katona István vezetésével és már hagyományosan sor kerül a református és a katolikus egyház képviselői részéről a kenyéráldásra, kenyérszentelésre. A koszorúzási ünnepség után 18 órai kezdettel ünnepi szentmisével emlékezünk Szent Istvánra a Szent András Bazilikában.


Az ünnep előestéjén, 2023. augusztus 19-én a Tátra Moziban A nemzet aranyai című film közönségtalálkozóval egybekötött díszbemutatójára kerül sor 18 órai kezdettel. A film hősei azok a legendás vízilabdázók, akik 1997 és 2008 között értek el felülmúlhatatlan sportsikereket. A filmvetítés után közönségtalálkozó is lesz; itthon köszönthetjük többek között Gergely Istvánt, Komárom díszpolgárát, kétszeres magyar olimpiai bajnok vízilabdázót is.


Komárom város szervezésében az ünnep alkalmából 2023. augusztus 19-én, szombaton rendezik a Népművészet ünnepét, melynek helyszíne a Tiszti pavilon udvara. Délután két órától kézművesekek és játszóház várja majd a gyerekeket és a felnőtteket. Lesz korongozás, szövés, nemezelés, gyönyfűzés, homokkép-készítés és más érdekes munkák. Mindeközben előadásokat is tartanak majd, így Écsi Gyöngyi Meseszínháza és Badin Ádám interaktív bábjátéka a palóc népmese-világ birodalmába kalauzolja majd el a jelenlévőket. Természetesen lesz gyerektáncház is a Hárompatak zenekarral, majd a késő délutáni órákban a Generációk Táncegyüttes és Lakatos Áron zenekara, valamint a Feszty Kamara Néptáncegyüttes és a Pósfa zenekar lép fel a Tiszti pavilon szabadtéri színpadán.

Várjuk Önöket! Kérjük, tiszteljék meg jelenlétükkel Szent István-napi ünnepségünket!


Komárom város és a Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük