Részben városi forrásból, részben pedig pályázati pénzből fedezve elkészült a város faiskolája, ami az elképzelések alapján a jövőben folyamatosan tovább bővül.


Indulásként egyelőre 200 facsemete és cserje került ki az öntözőrendszerrel ellátott faiskolába. A földlabdás-cserepes megoldásnak köszönhetően a csemeteék kiültetése így az év nagy részében megoldható. A megerősödött példányok fokozatosan kiültetésre kerülnek, helyükre pedig új csemeték érkeznek.


A pályázati támogatásnak köszönhetően folyamatosan bővülne a készlet, de a fák és bokrok teljeskörű kezelését – kiültetés, átültetés, magaslati metszés, szecskázás, öntözés – szolgáló eszközökre is pályázik a város.


A faiskolában található csemeték típusai és fajtái igazodnak az egyre melegedő éghajlathoz és az allergiában szenvedők számára is biztonságosak. Jelenleg 15 600 fát és 13 550 bokrot tart nyilván az önkormányzat a város területén, ami a most elkészült faiskolának köszönhetően a jövőben folyamatosan megújulhat és bővülhet.


Keszegh Béla polgármester lapunknak elmondta, hogy az ősz folyamán egy faültetési akciót is tervbe vettek a polgárok számára, amelyben térítésmentesen lehet majd igényelni szabad gyökerű dísz- és gyümölcsfákat kiültetésre. A részletekről és feltételekről a város időben nyújt majd tájékoztatást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük