Régiónkban mindig jelentős szerepet játszott a mezőgazdaság. A „modern” elvárásoknak köszönhetően azonban sok helyen visszaszorult a mezőgazdasági termelés, nagyobb teret kapott az olcsó behozatal.

A Lehár parkba is új virágokat ültettek


Ennek köszönhetően a képzés is leépült, és sajnos megszűnt a gadóci városrészben működött, a mezőgazdasági szakemberek képzését biztosító középiskola is. Karván viszont még mindig tart a mezőgazdasági szakemberek képzése, akik az ottani gazdaság szereznek szakmai képesítést és korszerű számítógépes termekben terveznek kerteket vagy tanulnak virágkötészetet. A helyi mezőgazdaság felkarolásáért mi magunk is sokat tehetünk, például tudatos cselekvésével, hogy hol és mit vásárolunk.

A karvai középiskolából megrendelt virágok

– A komáromi önkormányzat a karvai középiskolából rendelte meg a kinti virágokat és növényeket, ezzel is támogatva a képzést és a diákok munkáját. Több mint 12 ezer virág került kiültetésre, amelyek városunk köztereit díszítik. Bízunk benne, hogy egyre több önkormányzat, vállalat és intézmény is támogatni fogja ilyen formában is a mezőgazdasági képzést, amely újra egy erős ágazattá válhat a régióban. Így jöhetnek akár nehezebb idők is, ha nagy mértékben önellátók tudunk lenni – nyilatkozta portálunknak Keszegh Béla polgármester.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük