Háromtagú szakmai kuratórium értékelte ki a HashtagKN Zenei Fesztivál idei mezőnyét. A másodízben megrendezett zenés seregszemlén a Lawn Dogs aratott diadalt, de díjat nyert még a Kingfishers, a No Para, a José LIVE pedig különdíjas lett.

A HashtagKN zenei fesztivál az első helyezettje, a Lawn Dogs


A HashtagKN-re, melynek célja, hogy támogassa és felkarolja a szlovákiai magyar zenekarokat és előadókat, az idén 16 banda jelentkezett. A kétnapos fesztiválra előválogatás alapján kaptak meghívót a zenekarok. A szervező és az ötletgazda a helyi művelődési központ. A kétnapos fesztiválon fellépett Nagy Viki és zenekara, a ChapteR5, a The Beat This, a Szuperzöld, a Kingfishers, a No Para, a Lawn Dogs és a José LIVE.


A Tiszti pavilon szabadtéri színpadán megtartott ingyenes bemutatkozó koncerteket követően tartotta meg ülését a HashtagKN Zenei Fesztivál zsűrije a főszervező székházában, az Egressy Béni Városi Művelődési Központban. Lakatos Róbert mellett Emmer Péter és Domonkos Pál értékelte a mezőnyt. A zsűri a saját dalokat, a zenei nívót, az alázatot, az elkötelezettséget, a hangszeres tudás színvonalát és a bandatagok közti összhangot figyelte a döntés meghozatalakor.

A Szabó testvérek zenekara, a LAWN DOGS 2018 nyarán alakult. Tagjai különböző helyekről érkeztek (Felvidék, Balaton, Alföld), de Budapesten fonódott össze útjuk a zene által. Kizárólagosan saját szerzeményeket játszanak. Zenéjükben törekszenek az őszinteségre és szabadságra. Sokféle forrásból táplálkoznak, ezekből próbálják kinyerni saját kvintesszenciájukat. Törekszenek valami egyedire, a már meglévő hangzások-hatások újrakombinálása által, új, értékkel bíró egyedi dolgot teremteni.


A döntés értelmében ezer euró pénzjutalomban részesült az első helyezett Lawn Dogs, a második helyen végzet Kingfishers ötszáz,a harmadik helyezett No Para pedig háromszáz euró jutalomban részesült. A különdíjas José LIVE 500 euró értékű hangszervásárlási utalványt vehetett át. A díjak fő támogatója Komárom Város Önkormányzata volt.


A szervezők nem titkolt célja, hogy a zenei fesztivált jövőre is megrendezik, és továbbra is bemutatkozási lehetőséget kívánnak adni nemcsak a komáromi zenekaroknak. A kétnapos fesztiválon bemutatkozott zenekarok koncertfelvétele a Komáromi Városi Televízió youtube csatornáján tekinthetőek meg: www.youtube.com/mstvkn.

Kapcsolódó videónk:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük