Beatles egy kicsit-nagyon másképp

Miro Schulcz Lennon – gitár, ének
Csabi Harrison – szólógitár
Lali Macca – basszus

Miért The Beat This? Mert a Beatles egyszerűen megkerülhetetlen, legyőzhetetlen – egy csomó dal van, amit mindenki ismer, mégha nem is tudja, hogy az Beatles, rengeteg zenekart inspirált, és máig is inspirál. Az egész nagyon régen indult, még a múlt évezredben. Akkor történt ugyanis, hogy Lali a szüleitől megkapta az első basszgityóját, egy narancssárga csehszlovák Jolana Galaxi Bass-t. Na ekkor a szülei azt mondták, hogy egyszer majd biztosan Beatles-t fog játszani, mert az az igazi zene. Ő pedig mondta, hogy soha, mert ő punk, a Beatles meg nagyon nem az.

Nos, soha ne mondd, hogy soha, mert eltelt pár (na jól van, elég sok) év, és 2019-ben, amikor remaszterelték a Here comes the sun című dalt, és készítettek hozzá egy klipet, ez szembejött a híres-neves videómegosztón, és Lalinak nagyon megtetszett. Így meg is tanulta a dalt, és elkezdett benne mocorogni a gondolat, hogy mekkora húzás lenne a szüleinek összehozni egy koncertet, ahol Beatles-eket játszanánank nekik. Nem sokkal azután, hogy ez megfogalmazódott benne, találkozott Indivel, aki mint kiderült, szintén nagy beatles-es, ahogy Lali szülei is, és épp zenekart keres.

Egy grillparty során pedig kiderült, hogy Miro és Csabi is, akikkel Lali már a kezdetektől együtt muzsikált, el tudnának képzelni egy ilyen projektet. Kezdetben megpróbálták “lemásolni” a dalokat, de ez valahogy nem akart működni, mivel zúzósabb zenékhez voltak szokva mindannyian, és valahogy nem bírták elcsípni a feelinget. Ekkor Miro elkezdte feszegetni a témát, hogy rakják bele saját ötleteiket, így kiválasztották a dalokat, és elkezdték magukévá tenni azokat. Miro hangja és gitárjátéka, Csabi gityószólójaival és aláfestéseivel megfűszerezve meghozták gyümölcsüket. Elsőként a Come together-t formálták át, úgy, hogy az eredetitől jócskán eltértek, funk, jazz, és kissé keményebb rockos hangzásokat keverve bele. Ezután jöttek punk-rock, illetve ska punk és más őrült ötletek. Az eredményt koncertjeiken hallhatjátok.