A Harmonia Sacra Danubiana – Komáromi Orgonaesték fesztivál keretében Gedai Ágoston budapesti orgonaművész ad koncertet 2023. október 1-én, vasárnap 19 órai kezdettel a Szent András Bazilikában.

Gedai Ágoston 2005-ben kezdett el orgonát tanulni (a zongoratanulást folytatva) a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolában, Deák László orgonaművész tanítványaként.

2010-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona tanszakára, ahol 2015-ben diplomázott.  Tanárai Fassang László, Pálúr János,Ruppert István professzorok voltak. Fassang László és Pálúr János kezei alatt improvizációt is tanult. Zongoratanára Prunyi Ilona volt. Számos hazai és külföldi mesterkurzus résztvevője volt. A 2015-2016-os tanévben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgonaművész-tanár képzését végezte.  

2010 tavaszán harmadik helyezést ért el a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában rendezett X. Országos Orgonaversenyen. 2012 nyarán megnyerte az I. Balatonboglári Közönségversenyt. A 2013 őszén Freibergben és Drezdában rendezett Silbermann Orgonaversenyen bejutott a középdöntőbe.

A kamarazenélés orgonával, zongorával és csembalóval is rendkívül meghatározó az életében. Szívesen foglalkozik átiratok készítésével.

2013 óta rendszeresen ellát egyházzenei szolgálatot a Pesti Ferences templomban. Ezzel párhuzamosan 2016 januárjától egy másik, nagy hagyományokkal rendelkező templom, a budapesti Páli Szent Vince templom orgonistája.