Az Egressy Jazz Klub 2023. október 27-én, pénteken 19 órai kezdettel a Groovus zenekart és Hengerics Péter borászt látja vendégül az Egressy Béni Városi Művelődési Központ Kiss Péntek József Kamaratermében.

„Energia, dinamizmus és változatosság!” – ez a GROOVUS zenekar, mely fergeteges hangulatot ígér! A zenekart olyan előadók inspirálták, mint a Yellow Jackets, Spyro Gyra, Mike Stern, David Sanborn, Kirk Whalum, Eric Marienthal, Bob Berg vagy Lee Ritenour.

Hengerics Péter pincészete Ógyallától három kilométerre, Kővágón található. Szinte beleszületett a borászatba: a szülei és a nagyszülei is foglalkoztak már szőlőműveléssel.

A nyolchektáros dűlőt 1996-ban örökölte meg, így indult a borászati pályafutása. Legfontosabbnak a kézi szüretet tartja, a szőlőfeldolgozásban pedig a jó időzítés a mérvadó számára.

Korszerű technológiát alkalmaz, az erjesztéshez pedig nem használ semmilyen adalékot. Hengerics Péter célja az, hogy visszahozza a hagyományos fajtákat, például az olaszrizlinget és a kékfrankost, de kiemelt figyelmet fordít a pinot noir-ra, azaz a kékburgundira is.