2023. szeptember 8., péntek

18.00 Petra Börnerová Band

A Petra Börnerová, a komáromi Tomáš Bobrovniczký és fiuk, Tomáš alkotta zenekar repertoárja a feldolgozásokon és az eredeti folk- blues kompozíciókon alapul. A trió érdekes, könnyed blues megközelítése bensőségessé és magával ragadóvá teszi előadásaikat. A Petra Börnerová Band nemcsak a hazai színpadokon szerepelt sikeresen, de számos más európai országban is.

19.30 Kollmann Gábor Trió

Kollman Gábor szaxofonos a magyar jazzvilág egyik meghatározó személyisége. Nem csak első osztályú exponense hangszerének, de kiváló tanára is, a Budapest Jazz Orchestra zenei igazgatója. A koncert bizonyára nemcsak a jazzrajongó közönségnek szerez majd zenei élményekben gazdag estet.

21.00 Fifti-fifti /Tornóczi Tibor és Göbő Sándor

A Fifti-Fifti zenekar, vagyis Göbő Sándor és Tornóczi Tibor duója 2022 őszétől működik. Tornóczi Tibor szájharmonikás a komáromi Last Blues Band vezetője, Göbő Sándor pedig Anna leányával, az elsősorban megzenésített verseket előadó Ketten együttes alapítója. A mostani formáció, a Fifti-fifti együttes pár éve ad koncerteket a Kárpát-medence településein.

2023. szeptember 9., péntek

17.00 Brillante Akusztik

18.00 Borostyán

A komáromi Borostyán együttes, a fesztivál névadója és főszervezője a megzenésített versek műfaját műveli, amellyel nemcsak a hangszeres muzsikát, hanem a költészetet is népszerűsíti. Nevükkel a versek örökzöld értékét kívánják kifejezni. Sokszínű zenei világukat lírai hangulatú zenéjük jellemzi dzsesszes és meditatív elemekkel ötvözve a népzenétől a világzenéig.

19.30 Makám Kvartett

A magyarországi népzenei-világzenei szcéna kultikus zenekara, a Makám jelenleg Makám Kvartettként működik, amelyben a gitáros-énekes Krulik Zoltán mellett Okos Viola hegedül és énekel, Bata István basszusgitározik, Restás Gergő ütőhangszereken játszik. A költészet nagy alkotóinak és a kortárs költők verseivel való foglalatosság jellemzi a zenekar előadását. Falcsik Mari, László Noémi, Jász Attila, Jónás Tamás, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina – csak néhány név azok közül, akiknek a verseit énekelik.

20.30 Emmer Péter

Városunk gitárvirtuóza főként a szakmai berkekben, nemzetközileg is ismert és elismert gitárművész. Alapító tagja volt a Mrs. Carmen nevű együttesnek, amellyel jelentős országos sikereket értek el Szlovákia zenei színterén, majd ezután az ugyancsak országos hírű rockzenekarban, a Mephisto-ban gitározott. 1998-ban megnyerte a prágai Guitar Fest elnevezésű Csehszlovák gitárverseny rock kategóriáját, 2011-ben pedig a szlovákiai Gitariáda elnevezésű gitárverseny jazz-rock kategóriájának második helyezettje lett. 2006-ban Emmer címmel önálló instrumentális jazz-rock albumot jelentetett meg, amelyen olyan neves művészekkel szerepel együtt, mint Alapi István, az Edda együttes gitárosa és Henry Toth, az egyik legismertebb szlovák gitáros. Szerepel a Kor-Zár együttes, Az én falkám című albumán, valamint Korpás Éva, Szerelem, szerelem című lemezén. Zenészként szerepel a Komáromi Jókai Színház több zenés darabjában és több musical zeneszerzője. 2014–ben az év legjobb hangszeres zenésze kategóriában Harmónia díjat kapott.

21.30 Sipos Dávid – Farkas Attila Duó

Sipos Dávid szaxofonos zenei tanulmányait Budapesten, Muck Ferencnél végezte. Szerepelt Pély Barna és Romhányi Áron funky műsorában és tagja volt Gönczi Gábor zenekarának. A Cunami Fusion Band nevű együttessel 2011 – ben megnyerték a budapesti A38 – as hajó zenei versenyének jazz kategóriáját. Szerepelt az Alma Art P. T. műsoraiban, és Čerňánsky Rudolf Čeku lemezein. Tagja a Kor-Zár együttesnek és Korpás Éva világzenei együttesének. 2015–ben egyénileg  és a Felvidék Allstars klip szereplőjeként is  megkapta a Harmónia Zenei Díjat.  Ugyancsak 2015–ben a Kor-Zár együttes tagjaként „A Külhoni Magyarságért Díj”  magyar állami kitüntetésben részesült.
Farkas Attila, billentyűs jazz zenész neve nagy valószínűséggel nem ismeretlen az igényesebb zenét kedvelők körében. Az évek során már számtalan koncertet adott fesztiválokon, szórakozóhelyeken és egyéb kulturális rendezvényeken. Leggyakrabban bandájával, a Farka Attila Jr. GROUP-pal lépett fel, Snétberger Toni, Lakatos Pecek Krisztián és Egri János Jr. társaként. A mostani fesztiválon a szaxofonos Sipos Dáviddal együtt adnak koncertet,