A közelmúltban tartotta meg éves közgyűlését a Dunamente Turisztikai Desztinációs Menedzsment, amelyen elsősorban a nemrég lezárult nyári turisztikai szezont értékelték a jelenlévő idegenforgalmi szolgáltatásokat nyújtó intézmények és vállalatok vezetői. A közgyűlésen részt vett Martin Lidaj, a Sport- és Idegenforgalmi Minisztérium turisztikai menedzsment vezérigazgatója is, aki a helyi turizmus állami támogatási lehetőségeiről tájékoztatta a résztvevőket.

– A minisztérium támogatása a regionális turisztikai szervezeteken keresztül történik. A szervezetek projektet dolgoznak ki konkrét tevékenységekre, és így minden évben támogatást kérhetnek a minisztériumtól – magyarázta Martin Lidaj.

A vezérigazgató elmondta régiónk számos lehetőséget kínál a turizmus fejlesztésére és fellendítésére, csodálatos és hatalmas potenciállal rendelkezik. Mint elhangzott Szlovákia egyedisége a gyógy- és termálforrásokban rejlik, és a mi régiónkban sok ilyen forrás található.

– Ez a terület hatalmas potenciált rejt magában. A regionális turisztikai szervezetekkel, vállalkozásokkal és önkormányzatokkal együttműködve ki kell építenünk és meg kell teremtenünk azokat a feltételeket, hogy az emberek ide jöjjenek. Minél tovább itt maradjanak, és hogy később is visszajöjjenek. Fejleszteni kell a helyi turizmust, növelni az ide látogatók számát, minél nagyobb élményt nyújtani számukra, hogy többször is eljönnek ide. Mindezen célok megvalósításához az állam is hozzájárul, és támogatja ezeket a tevékenységeket – tette hozzá Martin Lidaj.

A régió egyedülálló termálforrásai jelentős turisztikai vonzerőt jelentenek. Az Dunamente TDM területén található négy termálfürdő – Komárom, Pat, Naszvad és Érsekújvár – vezetői is értékelték az idei nyári szezont, valamint bemutatták a korszerűsítési és fejlesztési terveiket is.

– Kedvezett az időjárás a strandolásnak, tehát ennek fényében az eredményeink is nagyon jók voltak. A termálfürdő látogatottsága körülbelül 20 százalékkal volt magasabb, mint az előző évben. Remélem, hogy ez a pozitív trend a jövőben is kitart. A komáromiak és a vidékről érkezők is szemmel láthatóan szeretik a strandunkat és bízom benne, hogy a jövőben is felkeresnek minket, hiszen a hat aktív medence mellett kitűnő minőségű termálvízzel is rendelkezünk – értékelte az idei eredményeket Kollár Gábor, a komáromi Comorra Servis cég igazgatója, városunk termálfürdőjének üzemeltetője. Az igazgató hozzátette, hogy míg tavaly nyáron 40 ezren látogattak el a termálfürdőbe, addig 2024-ben a nyári hónapokban több mint 48 ezren vették igénybe a létesítmény medencéit és szolgáltatásait.

Az elmúlt évtizedekben számos terv született a termálfürdő főépületének rekonstrukciójára, de sajnos egyik sem valósult meg. A Comorra Servis igazgatója azonban bízik abban, hogy ez a közeljövőben megtörténik.

– Nem titok, hogy ezen a téren több éves lemaradásunk van. Ha a főépület felújításra kerülne, akkor teljesen más típusú szolgáltatásokat is tudnánk nyújtani a lakosoknak. Ezen kívül szeretnénk felújítani a gyermekmedencét, bővíteni a körülötte lévő infrastruktúrát is, valamint, zuhanyzókat építeni. Szeretnénk a járdákat és a zöldterületeket is megújítani. Ami szintén felújításra szorul az a belső tér. Ennek a projektnek a részeként egy új fedett medencét is szeretnénk építeni – tette hozzá Kollár Gábor.

A tervek szerint a felújított főépületben megmaradna a szauna, mivel az nagyon népszerű a látogatók körében, de épülne egy infraszauna is. Az emeleten különböző szolgáltatásokat, például masszázst, manikűrt, pedikűrt és szépségápolási szolgáltatásokat kínálnának, és lehetőség lenne egy nagyobb fitneszközpont és edzőterem kialakítására is. A termálfürdő városunk turizmusának egyik alappillére, és a jövőbeni fejlesztésekkel egyre több turistát vonzana.

ma

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük