Tovább nőtt az autóbusszal közlekedők száma

​Az idei év első félévében a komáromi városi autóbuszközlekedés minden járatán emelkedett az utasok száma. A helyi tömegközlekedést biztosító ARRIVA vállalat adatai szerint jelentős emelkedés volt tapasztalható ez év januárjától júniusig végéig. Városunkban már az elmúlt évben is emelkedett a városi autóbuszjáratokon utazók száma, ami az idei első félévben tovább növekedett. Míg az ARRIVA vállalat januárban 18 914 utast regisztrált, addig júniusban – a nyári szünetet megelőzően – már 32 880 utasa volt a komáromi járatoknak. Szinte minden járaton emelkedett az utasok száma. Az első félévben összesen 158 073 utast szállítottak a városi autóbuszok, ami átlagosan havi 26 345 utazót jelent.

A komáromi városi buszközlekedés továbbra is ingyenes. Az önkormányzat bízik abban, hogy egyre többen veszik majd igénybe a klimatizált és wi-fi hálózattal felszerelt új buszokat, amelyekkel nemcsak kényelmesen lehet utazni, de éves szinten jelentősen lehet spórolni az utazási kiadásokon.
Az önkormányzat folyamatosan egyeztet a szolgáltatóval az utasok érdekében. Nemrég tovább bővült az egyes járatok útvonala és megállója, valamint a menetrend a változó vasúti menetrendhez igazították. Sajnos akadtak problémás utasok is, akik viselkedésükkel zavarták a többi utast. Az ilyen esetekben a városi rendőrség teszi meg a szükséges lépéseket. A cél továbbra is az, hogy minél többen válasszák ezt a közlekedési eszközt, ezzel is enyhítve a városra nehezedő egyre nagyobb közlekedési terhelést.
Az önkormányzat az elmúlt években számos beruházást tett annak érdekében, hogy modern és kényelmes legyen a tömegközlekedés városunkban. Felújították a buszpályaudvart és a kisebb buszmegállókat is. Az idei évben az elnyert pályázatoknak köszönhetően további megállók újulhattak meg. Pályázat készül a digitális információs panelek és a mobil applikáció kialakítására is, amellyel az utasok a GPS jelek alapján a legpontosabb információt kaphatják az egyes járatokról, az érkező autóbuszokról, valamint az átszállási lehetőségekről más tömegközlekedési eszközre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük