Tovább folytatódik a kukatárolók kiépítése városunkban. A korábbi években már sok helyen újult meg és került befedésre, zárhatóvá tételre a tároló, és most további helyeken újak épülnek. Sok városban a lakóközösségek fedezik az ilyen jellegű beruházásokat, Komáromban viszont az önkormányzat ezzel segítik a polgárokat, hogy nagyobb legyen a rend a lakótelepeken.

Az elmúlt években Komárom város több mint egy millió eurót költött kukatárolók felújítására, befedésére és zárhatóvá tételére. Néhány helyen pedig teljesen új tárolók is létesültek. Az önkormányzat célja, hogy így javuljon a rend a lakótelepeken, a tárolók segítségével a polgárokon múlik mennyire vigyáznak a lakórészükön a tisztaságra és a rendre. Vannak városok, ahol az ilyen kiadásokat teljes mértékben a lakóközösségek térítik, akadnak helyek, ahol az önkormányzat némi önrészt vállal. Komáromban teljes mértékben fedezik a kiadásokat, abban bízva, hogy a lakosok a későbbiekben kiveszik részüket a rend fenntartásában.

Az idei évben a képviselő testület 200 ezer eurót különített el erre a célra. A polgárokkal történt egyeztetés után már több helyen elindult az építkezés, a Megyercsi, a Pávia és a Béke utcában már elkezdődtek a munkálatok. A Hajós utcában, a Gazda utcában és a Béke utca egy másik részén a közeli hetekben indul a munka. További négy helyen még tartanak az előkészületek, de a munkálatok megkezdését még az idei évben tervezik. Ezeken a helyeken új konténer állomásokat építenek. Lesznek olyan helyek, ahol a meglévő helyeket összevonják és így kerülnek egy tető alá. Mindenhol lesznek a színes konténerek a hulladék szeparálására.

A tárolók csupán lehetőséget kínálnak a polgároknak, hogy rend legyen a lakókörnyezetükben. Látható eredmény viszont csak közösségi összefogással, az illegális szemetelők és turkálók kiszorításával, továbbá a rendeltetészerű használattal érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük