Az önkormányzat két tételben
255 ezer eurót hagyott jóvá erre a célra

Az önkormányzat idei évben is kiemelt céljai közt szerepel a lakótelepi hulladéktárlóhelyek felújítása, befedése és bezárhatóvá tétele. Az idei évben erre a célra a képviselő-testület eddig 255 ezer eurót különített el, így az elmúlt években elvégzett beruházások összegével már a 850 ezer eurót is meghaladja a hulladéktárolóhelyek felújítására fordított összeg. Az idei évre tervezett helyek mellett már a következő helyek listáját is tervezi a városi hivatal.


Az idei évben jóváhagyott 255 ezer euró kimagasló összeg, hiszen néhány más városban ezeket a kiadásokat a lakóközösségekre hárítják és nem a város fedezi. Komáromban fontos célként tűzték ki a lakókörnyezetek tisztaságát, ezért is áldoz erre kiemelt összeget az önkormányzat.


Az idén az alábbi 26 helyen valósul meg a hulladéktárolóhelyek felújítása. A Seress utcában, a Szövetkezet utcában és a Duna rakparton két helyen, a Hviezdoslav utcában, a Csillag utcában, a Páva utcában és az Eötvös utcában három helyen, a Damjanich utcában, a Víz utcában, a Kapitány utcában, a Barátság utcában, a Szakszervezetek utcájában, a Kisér soron, a Vár utcában és a Dob utcáb an pedig egy helyen.


– A felújításokat folytatjuk, a hulladékgazdálkodásra még soha korábban nem költött ennyit a város. Közös célunk egy tiszta és környezetbarát Komárom. A tárolók, gyűjtőudvar és a nemsokára elkészülő komposztáló viszont csak úgy működik, ha a polgárok is megtesznek mindent a tisztaságért. Bízom benne, hogy közösen sikerül ezt elérni – nyilatkozta portálunknak Keszegh Béla polgármester.


Az 1,3 millió eurós beruházásból Gadócon épített komposztáló már elkészült, de még folyamatban van a beüzemeltetéssel kapcsolatos engedélyeztetés. Előreláthatólag ősztől vehetik majd igénybe a polgárok. Ennek köszönhetően évente akár 2400 tonna zöld hulladék kerül majd komposztálásra és újra hasznosításra.

Folytatódik a hulladéktárolóhelyek felújítása